Ontdek de speelsteden van het Nederlands elftal

Oranje speelt de eerste wedstrijden van het WK in Salvador, Porto Alegere en São Paulo. Maar wist je dat deze steden nog veel meer te bieden hebben dan voetbal? Wij hebben voor iedere stad een top 3 samengesteld met de leukste hotspots, to do’s en must sees. Ontdek de speelsteden van het Nederlands elftal!

Kleurrijk Salvador
Nederland opent het toernooi in Salvador. Deze stad werd in 1549 gesticht en is daarmee de eerste hoofdstad van Brazilië. In deze culturele smeltkroes vind je overal sterke Afrikaanse en Portugese invloeden terug.

1. Pelourinho
Pelourinho is het historische hart van de stad. Hier kijk je je ogen uit naar de prachtige gekleurde huizen. De kleurrijke wijk staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

2. São Joaquim
Breng zeker een bezoek aan São Joaquim, de grootste en leukste markt van de stad in de wijken Comércio en Cidade Baixa. Loop door de straten en laat je verrassen door de heerlijke geuren, kleuren en smaken. Op deze enorme markt kan je alles kopen: van handgemaakte sieraden tot traditionele etenswaren.

3. Coqueiros
Ook net buiten Salvador is er veel te ontdekken. Langs de 183 km lange kust van Coqueiros vind je de mooiste stranden, lagunes en koraalriffen. Neem een break van de stad en verblijf in kustplaatsen met paradijselijke stranden als Itacimirim, Praia do Forte, Costa do Sauípe, Sítio do Conde en Mangue Seco.

Groen Porto Alegre
Na Salvador staat Porto Alegre op het programma. De havenstad werd in 1772 gesticht door Portugezen uit de Azoren. Dankzij de vele bomen en parken wordt het beschouwd als de groenste stad van Brazilië.

1. Parque Farroupilha
Parque Farroupilha, ook bekend als Redenção, is een prachtig stadspark waar mensen komen om te ontspannen. Bezoek zeker de beroemde en gezellige vlooienmarkt die hier iedere zondag wordt gehouden.

2. Moinhos de Vento
High class uitgaansleven vind je in de wijk Moinhos de Vento. Van geweldige restaurants tot luxe nachtclubs. Zin om te dansen? De favoriete clubs van de jonge hippe inwoners van Porto Alegre bevinden zich in de wijken Cidade Baixa en Bonfim.

3. Serra Gaúcha
Op ongeveer 120 km ten noorden van Porto Alegre liggen de mooie bergen van Serra Gaúcha. Geniet onderweg van de prachtige kleurrijke bloemenvelden en breng een bezoek aan Caracol. Hier vind je een van de mooiste watervallen van Brazilië.

Het nachtleven van São Paulo
De derde speelstad is São Paulo, de grootste en rijkste stad van Brazilië. Op New York na, vind je hier de meeste helikopters en privévliegtuigen!

1. Jardins
In de prachtige straten van de wijk Jardins vind je de beste restaurants. Voor trendy sophisticated nachtclubs moet je de wijk Itaim zijn. Is underground meer jouw ding? Ga dan naar de Rua Augusta. Hier komt een bonte mix van mensen samen om tot diep in de nacht te feesten.

2. Parque do Ibirapuera
Parque do Ibirapuera is het populairste park van de stad. In het enorme park zijn paden om te hardlopen of te skeeleren. Heerlijk relaxen doe je op een van de grasvelden met uitzicht op het water.

3. Ilhabela
Watervallen, avontuur en hagelwitte stranden vind je in Ilhabela. Een van de favoriete bestemmingen van de inwoners van São Paulo om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het prachtige eiland heeft 400 watervallen, indrukwekkend bergen en 35 km strand. Castelhanos staat bekend als het mooiste strand en is een populaire surfspot.

Lees ook:Wereld Jongerendagen in Brazilië met de Paus
Lees ook:Waarschuwing voor Oranje supporters in Brazilië
Lees ook:Japanse studente (19) valt in Niagara Falls
Lees ook:Goedkoop naar New York in laagseizoen: januari en februari
Lees ook:Valentijn of citytrip in Tsjechische hoofdstad Praag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>