Werkzoekende wil graag studeren voor (nieuwe) baan

Maar liefst 91% van de werkzoekenden geeft aan graag te willen studeren voor een (nieuwe) baan. Dat blijkt uit onderzoek van gratis vacaturesite Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden. 91% van de werkzoekenden wil met plezier een cursus doen voor een (nieuwe) baan. 30% van deze groep geeft wel aan dat zij hier alleen toe bereid zijn, wanneer de werkgever deze cursus betaalt. 7% wil misschien iets aan bijscholing doen en 1% van de werkzoekenden is geheel niet bereid een cursus te volgen.

“Als werkzoekende moet je tegenwoordig extreem flexibel zijn. Als dat betekent dat je een cursus moet doen om je kennis uit te breiden, grijpen velen die kans met beide handen aan. En dat is erg positief in deze tijden, waarbij enerzijds enorme hoeveelheden mensen zonder werk zitten, en anderzijds er nog steeds tekorten zijn in bepaalde branches. Bij- en omscholing zijn dus noodzakelijk. Zo zijn er alleen al in de techniek 150.000 mensen tekort. ” aldus Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com. “Uit dit onderzoek blijkt wel dat werkzoekenden graag alles doen voor een (nieuwe) baan, zelfs als zij die cursus zelf zouden moeten betalen. En dat is een verstandige keuze, omdat het alternatief een leven lang werkloos kan zijn.”

Lees ook:Werkzoekenden reizen verder voor baan
Lees ook:Werkzoekende vindt vaakst baan via vacaturesite
Lees ook:Drie kwart werkzoekenden ziet het somber in
Lees ook:Als economie aantrekt, gaan jongeren snel op banenjacht
Lees ook:Sollicitant ergert zich aan algemene afwijzingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>