‘Muziekteksten zetten tieners aan tot seks’

Ja hoor, het is dus toch zo. De mate waarin een tiener seksueel actief is, hangt steeds sterker samen met de soort muziek waar iemand naar luistert en hoe vaak. Ook is de muzieksmaak bepalend voor de manier waarop tieners zich seksueel uiten. Dit is geconcludeerd uit een onderzoek van Rand Corporation.

Uit het onderzoek komt naar voeren dat niet bepaald muziekgenre, maar de manier waarop seks in de teksten naar voren komt van invloed is op het seksuele gedrag. Nummers waarin mannen als wellustige veroveraars worden neergezet en waarin vrouwen zich schikken in de rol van seksobject zouden sneller aanzetten tot seksuele activiteit dan nummers waarin seks hoogstens suggestief is en waarin relaties een vaster karakter hebben.

Van de deelnemers aan het onderzoek die regelmaig naar muziek met ‘seksueel denigrerende teksten’ luisterden, gaf 51 procent aan dat ze binnen twee jaar seksueel actief werden. Voor de deelnemers die weinig tot geen van deze soort muziek luisterden, ligt dit cijfer op 29 procent. Volgens onderzoeksschrijver Steven Martino is dit goed te verklaren.

,, Blootstelling aan een boel seksueel denigrerende muziek geeft een duidelijk signaal af over seks. Jongens leren dat ze doorlopend op meiden moeten jagen en de meiden leren zichzelf als seksobject te zien. Wij zijn van mening dat dit drempelverlagend werkt en dat het tieners een mate van perspectief ontneemt. Ze maken sneller seksuele keuzes waar ze later spijt van kunnen krijgen”, aldus Martino.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “‘Muziekteksten zetten tieners aan tot seks’

  1. karim

    hey meiden tis met mij een mooi jongen voeg me toe als je meer wilt.

      /   Reply  / 
  2. elly

    beste karim
    ik kon het niet laten is sex zonder liefde ook voor jou een optie wat dacht je eerst van kalverliefde

      /   Reply  / 
  3. Joop

    @elly
    er is niets mis met seks zonder liefde
    dat kan altijd nog komen
    & als t er niet van komt
    is t minstens leuk geweest
    hopelijk
    hoe oud ben je? ik 23

      /   Reply  / 
  4. Dushhie(L)

    Jonge wrm draait altijd om seks
    als later een biy tegenkomt en je ben sammen enzo weetje en hij kan door iets ofzo geen sex meer hebben dan ga je tog ook niet bij hem weg ook al hou je f*cking veel van em.
    Jullie moeten nog veel leren man.
    respect

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>