Gepimpte auto mag de weg niet op

Betaal je 21.000 euro voor een gepimpte auto, mag je er niet mee rijden! Dit overkwam de 23-jarige koper van een door Jan Vayne gepimpte bak. Hij kocht de auto op een veiling van het programma De Grote Beurt VIP en maakte een ritje. Helaas werd de wagen door de politie al aan de kant gezet voordat hij zijn woning in Woerden bereikte.

 

De wagen zou volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) niet meer voldoen aan de eisen die de Wegenverkeerswet aan een auto stelt. De auto laat te weinig licht door (33% ipv minmaal 70 %) en maakt teveel geluid. De koper van de Porsche 944 krijgt 28 dagen om hier iets aan te doen en mag dus snel beginnen met het her-pimpen van zijn bak.

Lees ook:Jonge held red vader en zichzelf op snelweg
Lees ook:Treinsurfer zwaargewond
Lees ook:Man crasht Spyker van bijna drie ton
Lees ook:Het Ding: van de makers van Q-music Het Geluid
Lees ook:Roze licht in de strijd tegen hangjongeren

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Gepimpte auto mag de weg niet op

  1. Jowthecorso

    Zeker weer qol*tie? Omg..

      /   Reply  / 
  2. Tomas

    Het is toch ook niet slim om een auto te kopen voor een immens bedrag ZONDER te weten dat je er niet eens in mag rijden. Ik snap ook niet waarom de mensen van De Grote Beurt niet gewoon zorgen dat de auto’s die ze maken een wegbewijs krijgen.

    Raar verhaal…

    Mvg Tomas

      /   Reply  / 
  3. plumme

    Ja wegens de veiligheid zeker, maar een doodrijder die een blanco strafblad geeft mag wel binnen 6 maanden terug rijden. Nu ja ben ook wel blij dat er eens zo’n tuner op z’n bek gaat :p

      /   Reply  / 
  4. 944forever

    Ze moeten die Jan Vayne levenslang opsluiten voor het verkrachten van zo’n mooi stukje techniek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>