Bierfiets Amsterdam uit het straatbeeld?

Foto: Partyfiets.nl

De bierfiets. Welke Amsterdammer kent hem niet? Al bierdrinkend en de toch de stad bekijken kan maar op één leuke manier en dat is de bierfiets. Zelf fietsen kan natuurlijk niet met alcohol op en met zijn allen is het natuurlijk ook veel gezelliger. Dat kan, want er kunnen maar liefst 10 tot 22 mensen op zo’n ‘fiets’. De stad bekijken was nog nooit zo leuk. Tot nu. Want het Amsterdamse bestuur twijfelt of ze de bierfiets willen houden.

De nuchtere bestuurder rijdt een vaste route door Amsterdam. Op de fiets, die er meer uitziet als een huifkar, kan bier worden gedronken. Ondertussen fiets je wat raak, want tien mensen in je eentje vooruit fietsen is alleen voor mensen met ijzeren kuitspieren weggelegd.

Blijkbaar zijn de routes van de bierfiets niet onder iedereen bekend en dat zorgt nogal eens voor ongelukken. Zo kwam een motorrijdster ten val omdat ze de grote fiets probeerde te ontwijken. Ook de bierfiets zelf is niet zonder gevaren. Met de bierfiets door een tunnel bleek een slecht idee. Drie vrouwen raakten gewond.

In oktober is de uitslag. Ja of nee voor de bierfiets.

Foto

Lees ook:Pak die fiets!
Lees ook:Jongen vindt gestolen fiets op Marktplaats
Lees ook:Stationprobleem: waar loos ik mijn fiets?!
Lees ook:Pas op met muziek op de fiets
Lees ook:Naakte fietsers tegen auto’s in Mexico

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>