Tweede Wereldoorlog in dertien afleveringen

De Tweede Wereldoorlog is voor de meeste jongeren een ver-van- je- bed- show. De meeste ouders komen van de tijd erna. Verhalen zullen ze kennen van opa’s en oma’s maar daar houdt het ook mee op. Om de belangrijke gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis beter in beeld te brengen voor jongeren start de NPS vandaag met de dertiendelige serie ’13 in de Oorlog’.

Presentatrice Lisa Wade (Het Klokhuis) neemt de jongeren mee terug in de tijd waar de oorlog begon. Bezetting, bevrijding, Jodenvervolging en NSB, het komt allemaal ter sprake. Door middel van historische plaatsen, dramascènes en archiefbeelden probeert de serie de jongeren mee te nemen naar de vroegere tijden.

Vanavond om 18.25 uur op Nederland 3 wordt de eerste aflevering gelanceerd. Tegelijk met de jeugdserie start de volwassen versie over WOII, ‘De Oorlog‘ gepresenteerd door Rob Trip. Meer weten? Kijk dan ook eens hier!

Lees ook:Jan Kooijman stopt met GTST – tot maart 2012 te zien
Lees ook:Geen kip vanavond
Lees ook:Jongerenblog bekijkt Deense misdaadserie Dicte
Lees ook:Nieuwe look voor GTST!
Lees ook:Sophie’s Web is grappig en vernieuwend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>