Loop jij wapenvrij?

KnifeStappen met een wapen op zak. Je hebt het vast niet door maar 30 procent van de jongeren neemt wel eens een wapen mee als ze uitgaan. De Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld (LSTZG) riep de hulp in van Radio 538, zij maakten een reclame tegen dit soort gedrag. Heb moed. Doe je wapen weg!

Niet alleen tijdens het uitgaan, zelfs op school zijn er jongeren die rondlopen met wapens op zak. Feiten en cijfers van de Veiligheidsmonitor Voortgezet Onderwijs laten zien dat vijf procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs één of meerdere keren een wapen mee naar school hebben genomen.

Jongeren dragen een wapen omdat ze zich onveilig voelen. Een mes of vuurwapen geeft hen het gevoel dat ze niet zomaar aangevallen kunnen worden. Maar het dragen van een wapen is een schijnveiligheid. Gewapend ga je conflicten niet zo snel uit de weg. Maar vergeet niet dat jouw wapen ook tegen je gebruikt kan worden.

Check hier de commercial!

Lees ook:Minder drugsgebruik in het voortgezet onderwijs
Lees ook:Voel jij je veilig?
Lees ook:Jongen (17) neemt vuurwapen mee naar stage
Lees ook:Predicaat Excellente School naar 52 scholen
Lees ook:Scholieren best tevreden over hun school

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Loop jij wapenvrij?

  1. Henk

    Leuke post! leerzaam.

      /   Reply  / 
  2. kevin

    vind je het gek je bent tegenwoordig nergens meer veilig op straat als je geen zelf verdediging kent moet je wel wat kunnen doen als je aangevallen wordt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>