Jongeren willen best dokken voor online games en muziek

Foto: Privébezit

Foto: Privébezit

Films, muziek en games halen de meeste jongeren zonder te betalen van internet af. Toch blijkt dat jongeren best bereid zijn wat geld neer te leggen voor dit soort producten van internet, in tegenstelling tot 65-plussers die graag de hand op de knip houden.

Wanneer jongeren van nu zin hebben om een filmpje te kijken of die nieuwe cd van Kane te beluisteren, dan plukken ze dat zonder kosten van internet af. Zelfs voor games die in de winkel een fortuin kosten en over het algemeen ook lastiger de downloaden zijn, vindt de jeugd wel een trucje om ze toch kosteloos binnen te krijgen.

Ondanks dat je er vanuit gaat dat de jeugd gewend is dit soort dingen gratis te krijgen, willen ze er best voor betalen. Dat bleek uit het onderzoek van Nielsen onder 27.000 mensen in 52 landen. Voor films en games wil 60 procent van de jongeren wel wat geld neerleggen, voor muziek is dat 70 procent.

Dat oudere mensen dit minder snel zouden doen komt doordat zij minder vertrouwen hebben in de kwaliteit van de producten van het internet. Terwijl jongeren het materiaal goed op waarde weten te schatten en daar ook een prijs aan kunnen verbinden, kopen ouderen alles liever in de winkel.

Ondanks deze uitslag zijn de producten waarvoor betaald moet worden op internet geen gat in de markt. 85 procent van de ondervraagden zegt namelijk wel dat ze het liefst zouden willen dat alle content vrij verkrijgbaar blijft.

Bron: Spotlight

Lees ook:ADV: Altijd online met sim only + internet
Lees ook:Internet onmisbaar voor jongeren
Lees ook:Wassen vs. deospray
Lees ook:Jongeren geven wel om online privacy
Lees ook:Nederlander heeft gemiddeld 45 euro en 14 cent op zak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>