Kris, kras, kunstenaar

butterfly girlEen beetje krassen in je agenda kan iedereen. Maar wanneer de 17-jarige Rajacenna uit Vlaardingen dat doet is het een waar kunstwerk. Zij is de jongste tekenaar van wie het werk is gepubliceerd in het Amerikaanse boek ‘Amazing pencil portraits 2′.

Kris kras gaat het potlood over het papier. Binnen een paar uur rijst er een heuse celebrity op. Zonder ooit een tekenopleiding te hebben gevolgd is zij in staat prachtige portretten te maken.

De jonge linkshandige tekenares begon een half jaar geleden met realistisch portrettekenen, zonder ook maar iets van de technieken af  te weten. Nu ze dagelijks tekent en haar eigen stijl en techniek in snel tempo heeft ontwikkeld, verbazen velen zich over de kwaliteit van  haar tekenwerk en krijgt ze tekenopdrachten uit binnen- en buitenland.

Rajacenna heeft geen tekenopleiding genoten en vanaf haar veertiende volgt ze geen regulier onderwijs meer. Hierdoor kan ze haar thuisstudie Havo en haar tekentalent combineren. Eind vorig jaar werd ze benaderd door een Amerikaanse uitgeverij, met het verzoek om werk van haar te publiceren. Inmiddels maakt ze ook youtube-filmpjes, waarin ze laat zien hoe de portretten tot stand komen.

Haar filmpje, waarin zij de razend populaire Canadese zanger Justin Bieber tekent, heeft in korte tijd wereldwijd tienduizenden kijkers  getrokken. Ook op Twitter wordt het filmpje veelvuldig besproken, getweet en geretweet.

Meer tekeningen van Rajacenna en enkele youtube videos zijn te zien op haar website: http://www.rajacenna.com

Het filmpje waarin zij Justin Bieber tekent heb ik hier voor je! Enjoy.

Foto: Deviantart

Lees ook:Lady Gaga heeft twintig miljoen volgers op Twitter
Lees ook:Tekentalent Rajacenna als jongste ooit onder contract bij Artbox
Lees ook:Slijmdouche voor Justin Bieber tijdens Kids’ Choice Awards
Lees ook:Justin Bieber Believe Charity Drive voor KiKa
Lees ook:Tieneridool Justin Bieber naar Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kris, kras, kunstenaar

  1. lynn van dalfsen

    wow!wat kan jij goed tekenen niet normaal
    !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>