Donkere jongens VS vaak vermoord

flowers grafJe wil er liever niet over nadenken, maar ook jongeren overlijden. En dat zijn er niet twee of drie per jaar maar veel meer. In de Verenigde Staten sterven meer dan 16.000 jongeren per jaar. Meestal is een verkeersongeluk de boosdoener maar ook moord, zelfmoord, kanker en hart- en vaatziekten pakken heel wat jonge levens weg.

Jong en vitaal, dat wordt er vaak gezegd. Voor veel jongeren gaat het op, desondanks zijn er genoeg tieners die voortijdig overlijden. Arialdi M. Minino, onderzoeker bij de US Centers for Disease Control en Prevention’s National Center for Health Statistics deed onderzoek naar het overlijdenspatroon van jongeren in de VS.

Van alle sterfgevallen in de VS is amper één procent tiener. Dat klinkt weinig, toch zijn het per jaar zo’n 16.375 jongeren tussen de 12 en 19 jaar die het leven laten. De helft daarvan komt om bij een ongeluk, bij een derde van deze ongelukken hebben we het over een auto-ongeluk.

Opvallend is wel dat bij donkere jongens moord de meest voorkomende doodsoorzaak is. Zij hebben ook 15 keer meer kans om te overlijden dan blanke jongens. Jongens in het algemeen overlijden vaker dan meiden. De kans dat jongens van een jaar of 12 overlijden is bijna dubbel zo groot dan bij meisjes van deze leeftijd. Op 19-jarige leeftijd is dit risico nog groter, drie keer zo vaak als bij meisjes.

Volgens Minimo is het belangrijk dat men aandacht besteedt aan de tienersterfte. Volgens hem zijn degenen die vroegtijdig overlijden namelijk slachtoffer van ongelukken en andere omstandigheden die voorkomen kunnen worden.

Bron: Businessweek.com

Lees ook:Lezende tieners meer kans op betere baan
Lees ook:Jongeren kijken bijna geen nieuws
Lees ook:Ook meisjes dwingen jongens vaak tot seks
Lees ook:Levenslang voor jongeren alleen bij moord
Lees ook:Serieverkrachter krijgt 5 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>