Jongeren zien online vriendschap met ouders niet zitten

Foto: Privébezit

Foto: Privébezit

Hyves en Facebook zijn dé online hangplekken voor jongeren. Ze komen bij elkaar en kletsen over van alles en nog wat terwijl andere bekenden nauwlettend in de gaten worden gehouden. Dat kunnen je ouders natuurlijk ook. Veel jongeren twijfelen of ze hen moeten toelaten tot hun online vriendenkring.

Dat je alles en iedereen lekker lui vanaf je computer in de smiezen kunt houden is hartstikke leuk. Nuttig toch, om te weten wie met wie omgaat en wat vriendin A. stuurt naar vriendin B. over dinges. Je ouders spelen het spelletje mooi mee. Weer twee vriendjes erbij. Maar zo denkt niet iedereen erover. De helft van de jongeren weigert een vriendschapverzoek van hun ouders.

Jongeren krijgen op het moment dat zij het vriendschapsverzoek van hun ouder(s) binnen krijgen te maken met een groot innerlijk dilemma. Wel accepteren en daarmee inzicht geven tot alles wat jij online gooit of negeren met de kans dat pa en ma zich afgewezen voelen en jij opgezadeld zit met een enorm schuldgevoel.

Het Amerikaanse bedrijf achter Retrevo, een vergelijkingssite voor elektronica ging op onderzoek uit. Ruim duizend ouders werden geïnterviewd. Het bleek dat ouders die lid zijn van de online vriendengroep van hun kinderen dit doen om ze beter te leren kennen. Het levert hen extra informatie op over hun kroost. Dat is niet altijd leuk, het kan heel goed dat er wat gênante info tussen zit. Vandaar dat de helft van jongeren zo’n vriendenverzoek dan ook weigert.

En jij? Ben jij bevriend met je ouders op Hyves?

Bron: Telegraaf

Lees ook:Overvaller geeft 20 euro fooi
Lees ook:Schoonouders vermoord vanwege leeftijdsverschil
Lees ook:Ouders en jongeren geen ‘vrienden’ op sociale media
Lees ook:Meer bezoekers voor Facebook dan voor Hyves
Lees ook:Suske en Wiske op Hyves

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>