Kleding bepaalt grotendeels slachtoffers pesterijen

kleerhanger mooierWil je in het voortgezet onderwijs niet de pestkoppen op je af laten komen, dan is je kledingkeuze doorslaggevend. Een goede outfit geeft veiligheid, slechte kledingkeuze is namelijk de meest voorkomende reden van pestgedrag.

Of de gepeste leerling een jongen of een meisje is en welke seksuele voorkeur deze heeft is minder belangrijk dat de kleding die hij of zij draagt. Dat blijkt uit onderzoek van het project Inclusion and Diversity in Education (INDIE) van de British Council.

Bijna de helft (47%) van de jongeren uit het voortgezet onderwijs die meededen aan het onderzoek gaven aan dat de kledingkeuze van medeleerling pestgedrag kan uitlokken. Een opmerkelijke uitslag vergeleken met andere Europese landen.

Alleen in Portugal en Italië is een leerling dankzij de kleding nog vaker het mikpunt van pesterijen. Juist daar is ook de seksuele voorkeur een belangrijke factor  voor pesterijen.

Bron: VOS/ABB

Lees ook:Veel pestkoppen actief op internet
Lees ook:Groninger jeugd houdt langer de broek aan
Lees ook:Jongen verkoopt honderden xtc-pillen aan medeleerlingen en koopt er kleding van
Lees ook:Een derde van de singles staat open voor vrije relatie
Lees ook:Minder drugsgebruik in het voortgezet onderwijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>