Aangenomen militairen toch niet welkom bij krijgsmacht

armyBijna 470 jongeren dachten dat ze een baan hadden bemachtigd bij de krijgsmacht. De sollicitanten waren immers al door het ministerie van Defensie toegelaten tot de opleiding en hadden daarmee hun baan officieel in the pocket. Dachten ze.

Het plezier van een nieuwe baan zal groot zijn geweest, al was het maar tijdelijk. Want de 467 jongeren zijn nog niet welkom om de opleiding te volgen. Er zijn de afgelopen tijd namelijk veel meer mensen aangenomen dan begroot en dus gaat de opleiding nog niet van start.

De wil om bij de krijgsmacht te komen was groot dit jaar. Er waren ontzettend veel aanmeldingen en daarvan zijn teveel mensen aangenomen. Niet dat er geen werk is, Defensie heeft nog zo’n drieduizend vacatures openstaan. Het probleem is alleen dat deze niet tegelijkertijd ingevuld mogen worden, dat moet geleidelijk gebeuren.

De teleurgestelde jongeren zijn overigens niet helemaal van de kaart verdwenen. In 2011 zijn ze alsnog welkom om zich aan te sluiten bij de krijgsmacht, als ze dan nog willen. Enkele sollicitanten komen in aanmerking voor een financiële compensatie aangezien zij door annulering van de baan schade opliepen.

Bron: NU.nl

Lees ook:Niet gestudeerd, toch een baan
Lees ook:Handel in nieren gaat steeds verder
Lees ook:Go Back To The Zoo Ambassadeurs van de Vrijheid
Lees ook:Minder jongeren werken
Lees ook:Meeste jongeren in Haren oorspronkelijk niet uit op geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>