Ouders gescheiden, wat nu?

heartJarenlang zijn ze bij elkaar en dan ineens is het sprookje voorbij, je ouders gaan uit elkaar. Niet alleen voor de ouders, ook bij de kinderen zorgt een scheiding voor veel emoties. In Huizen organiseert het Centrum Jeugd en Gezin in september een cursus, speciaal voor jongeren van 12 tot ongeveer 16 jaar met gescheiden ouders.

In sommige gezinnen zal er al een scheiding in de lucht hebben gehangen, bij anderen komt de breuk aan als een donderslag. Hoe het ook gebeurt, er komen altijd heel wat emoties bij kijken. Boosheid en verdriet zijn de grootste boosdoeners. Hiermee om leren gaan en het delen van ervaringen met andere jongeren die in hetzelfde schuitje zitten is het hoofddoel van de cursus.

Drie keer komt de groep bij elkaar. Dan worden onder andere de gevolgen van een scheiding besproken en is er aandacht voor de dingen die jongeren moeilijk vinden. Veel aandacht gaat uit naar het delen van ervaringen en horen hoe anderen er mee omgaan, omgaan met gevoelens (boosheid, ruzies en verdriet) en hoe ze deze leren uiten.

Goed plan, zo’n cursus? Zou het misschien een goed idee zijn om in iedere gemeente zo’n cursus plaats te laten vinden aangezien er toch overal jongeren wonen waarvan de ouders gescheiden zijn? Wat vind jij?

Bron: Echo.nl

Lees ook:Gezocht: extreem verlegen jongeren
Lees ook:Dokument Junior Leven tussen twee huizen
Lees ook:Jongeren van gescheiden ouders depressiever
Lees ook:Gemakkelijk en veilig betalen met Wallie
Lees ook:SpangaS in het teken van scheiden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ouders gescheiden, wat nu?

  1. Juspol

    Duizenden kinderen wordt gewoonweg toch geen enkele rekening gehouden met de kinderrechten. Ook in rechtspraak niet al beweren ze van wel als overheid. Vervreemding van veelal eigen vaders kan klakkeloos plaatsvinden zonder enig onderzoek vaak door moeders gepleegd, welke studie allang bekend is.
    En de gevolgen daarvan voor kinderen door manipulatie c.q. erger ook.
    Rechtsongelijkheid viert hoogtij en instanties werken op dit terrein nauwelijks samen.
    http://www.rgardner.com
    Het hele familierecht moet op de schop, zeker in deze materie.
    En rechters dienen aan belang van kind te denken bij beschikkingen, en de term niet alleen maar op papier te kw.kken.
    Om maar van de zaak af te zijn en beeld te creëeren dat kinderen beter af zouden zijn bij moeders.
    De psychiatrie loopt vol met kinderen en oorzaak waardoor is wel degelijk bekend hierna ook.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>