Jongen (15) snuift zichzelf in coma

ButaangasBij een vriendengroep in Oud Gastel zit de schrik er goed in. Een 15-jarige jongen werd door familie gevonden nadat hij butaangas had gesnoven. De jongen was na een hartstilstand in coma geraakt.

In het huis van zijn ouders had de jongen butaangas gesnoven. Dit gas zit in flessen en wordt soms nog gebruikt om op te koken tijdens de vakantie, wanneer er geen andere kookgelegenheid is. In zorgwekkende toestand kwam de jongen in het ziekenhuis aan.

Zijn ouders en vrienden zijn erg geschrokken van het voorval. Ook het jongerenwerk in de gemeente Halderberge en verslavingsorganisatie Novadic Kentron reageerden geschokt. Zij gaan de mogelijkheid van een nieuwe hype onderzoeken.

Jongeren voeren wel vaker gevaarlijke dingen uit voor de kick. Zo overleden er in België een aantal jongeren aan het wurgspel. Maar ook in Nederland zoekt de jeugd de grens op. In Alphen kwam twee jaar geleden een 17-jarige jongen om het leven door schoonmaakspray op te snuiven.

Bron: BN DeStem

Lees ook:‘Bosjongen’ Ray duikt na vijf jaar op uit Duitse bossen
Lees ook:Jongen stikt in kauwgom tijdens sprintje
Lees ook:Kauwgombel kost jongen 30 dagen cel
Lees ook:Jongen stomdronken op school
Lees ook:Frankrijk geschokt door moord op 13-jarige Agnès Marin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>