Jongeren sms’en erop los

Foto: Privébezit

Foto: Privébezit

“Tik, tik, tik”,  je vingers razen over de kleine toetsen. Weer een sms’je verstuurd. Ben benieuwd wanneer ik er weer een terug krijg! Sms’en, jongeren houden ervan. Voor sommigen is de mogelijkheid om te kunnen sms’en zelfs de reden om een telefoon te kopen.

Iedereen in je klas heeft er natuurlijk een, een mobieltje. Dus kan jij ook niet achterblijven. Alle jongeren samen sms’en heel wat af. Bellen? Dat doen ze nauwelijks, een groot deel van de communicatie gaat via korte tekstberichtjes op de mobiele telefoon.

Marktonderzoeksbureau Nielsen deed onderzoek naar het mobiele gedrag van tieners. Daaruit bleek dat jongeren maar al te gek zijn met hun mobiele apparaatje. In een maand sturen en ontvangen jongeren van 13 tot 17 jaar gemiddeld 3.339 berichtjes. Onder de meiden is dat aantal nog hoger, namelijk 4.050 sms’jes per maand.

Deze groep blijkt het allermeest te sms’en van alle onderzochte leeftijdsgroepen. Wanneer jongeren ouder worden en tussen de 18 en 24 jaar zijn is hun smsgedrag sterk verminderd. Deze groep stuurt en ontvangt namelijk gemiddeld 1.630 berichten per maand. Opmerkelijk is wel dat jongeren steeds minder vaak een mobieltje kopen omdat het handig is, voor wanneer je een lekke band hebt of iets dergelijks. Het sms’en is bij 43 procent van de 3.000 ondervraagde jongeren de voornaamste reden geweest.

En jij? Zit jij ook met je vingers aan je mobieltje vastgeplakt?

Bron: Telegraaf

Lees ook:Langer met mobieltje doen om geld te besparen
Lees ook:Jongeren grootste groep gebruikers mobiele apparaten
Lees ook:Hoge telefoonrekeningen? Kies voor prepaid!
Lees ook:Mobiele trends verschillen per land
Lees ook:Mobieltjes en mp3-spelers uit de school?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren sms’en erop los

  1. bjorn

    ik heb geen mobieltje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>