Seks moet ‘lekker duidelijk’ zijn

zoenenWat wil je wel en wat wil je niet op seksueel gebied? Zelf weet je het dondersgoed maar weet je bedpartner dat wel? En hoe maak je die ene jongen of meid nou duidelijk dat je echt niet zit te wachten op seksueel contact met hem of haar.. je grenzen aangeven is soms ontzettend lastig maar wel heel belangrijk.

‘Maak seks lekker duidelijk’,  het is de naam van de landelijke campagne die sinds vandaag van start is gegaan op diverse scholen in Nederland. Het doel: jongeren grenzen bijbrengen en hen leren die grenzen te bewaken wanneer het om seksueel contact gaat. Voor de meiden gaat het vooral om grenzen stellen. Wat wil ik wel, wat wil ik niet. Jongens moeten ze vooral bewaken. Liever een stap terug, dan een stap te ver.

Je grenzen aangeven en bewaken is nodig om te voorkomen dat je dingen doet die jij of je bedpartner eigenlijk niet wil. Seks moet voor iedereen leuk blijven en vaak genoeg is dat niet het geval. Zo heeft 18 procent van de meisjes en 4 procent van de jongens wel eens iets seksueels gedaan tegen hun zin in.

Om alle jongeren goed duidelijk te maken hoe belangrijk het is om met je seksuele grenzen om te gaan loopt de campagne vier jaar. Er zullen verschillende onderdelen zijn binnen deze jaren waarvan het eerste onderdeel vandaag is gestart. Deze eerste actie is speciaal gericht op laagopgeleide jongeren van 12 tot 18 jaar.

Ken jij je grenzen?!

Bron: NU.nl

Lees ook:Maak seks lekker duidelijk: hun eerste keer
Lees ook:Veel jongeren hebben te maken met grensoverschrijdend seksueel gedrag
Lees ook:Bijna helft tienermeiden nog maagd
Lees ook:Amerikaanse jongeren wachten met seks
Lees ook:Veel jongens vinden onveilige seks wel prima

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>