Minder criminele jeugdbendes in Nederland

Echte getto’s met rivaliserende bendes zoals je die in Amerika hebt zul je hier in Nederland niet snel aantreffen. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen georganiseerde criminaliteit is. Jeugdgroepen die overlast veroorzaken zijn er ook in Nederland maar een stuk minder dan vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek dat voor de politie werd uitgevoerd.

In totaal heeft ons land 1527 groepen die problemen geven. Deze groepen zijn weer onder te verdelen in twee categorieen. Zo zijn er hinderlijke groepen, dus mensen die zich verenigen en overlast geven. Bijvoorbeeld door vernieling en kleine criminele activiteiten zoals diefstal. De meeste problematische groepen vallen onder deze categorie. Dan zijn er ook nog criminele groepen, hier zijn er 89 van in Nederland.

Vooral het aantal hinderlijke jeugdgroepen is afgenomen. Vergeleken met vorig jaar is het aantal problematische groepen met zo’n 13 procent verminderd. Volhouden zo dus!

Volgens de politie hangt de afname van de criminele groepen vooral samen met een goede registratie van de afgelopen twee jaar. Wanneer criminele activiteiten goed geregistreerd worden, is het gemakkelijker de verantwoordelijke jongeren aan te pakken.

Bron: NOS

Lees ook:Vervelende groepen jongeren
Lees ook:Criminaliteit en jongeren in Nederland
Lees ook:Waarschuwing voor criminele jeugdbendes
Lees ook:Politie heeft de handen vol aan jeugd
Lees ook:Massaal groepsgevecht in Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minder criminele jeugdbendes in Nederland

  1. mensen

    Ho ho ho.. en waar zijn de boos mensen per natuur.. geen reactie aan deze artikel? deze artikel is slecht nieuws voor de pvvvv’ers. want het gaat beter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>