Slechte band met ouders: sneller verkering

In de puberteit gieren de hormonen door je lijf en op een gegeven moment ben je klaar om het relationele leven te ontdekken. Een vriend of vriendin aan de haak slaan begint belangrijk te worden. Vooral bij jongeren die een slechte band hebben met hun ouders.

Volgens onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen is de band die jongeren met hun ouders hebben namelijk van groot belang voor de leeftijd waarop jongeren met daten beginnen. Tweeduizend tieners met een gemiddelde leeftijd van 13,5 jaar deden mee aan het onderzoek.

Krijg je weinig aandacht en respect van je ouders, dan is de kans groot dat je deze afwijzing goed probeert te maken door de liefde bij een ander te zoeken. Alle aandacht van je ouders die je als tiener mist probeer je in te halen bij een vriend of vriendin. En dus gaan deze jongeren als een van de eersten op datingstour.

De jongeren die snel verkering hadden op jonge leeftijd hadden volgens de onderzoekers nog een paar dingen met elkaar gemeen. Zo zag hun lichaam er volwassener uit en waren ze een stuk beter gebekt dan de jongeren die langer wachtten met een relatie.

Herschreven via: Elsevier
Foto: Door Emily Tan (originally posted to Flickr as The Gaze) [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Rokende jeugd blowt sneller
Lees ook:Losse sekscontacten veroorzaken geen schade
Lees ook:Britse meisjes, foute vriendjes
Lees ook:Op je zestiende alleen naar het buitenland met vliegtuig
Lees ook:Schoonouders vermoord vanwege leeftijdsverschil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>