Wat is jouw ding?

Druk bezig met je V(MBO) opleiding maar nog geen idee wat je hierna wilt gaan doen? Lastig hoor, kiezen. Zeker als je niet weet wat precies bij je past, wat je kunt en wat je wil. De website www.watismijnding.nl helpt besluiteloze jongeren verder in hun keuze naar een passende MBO-opleiding.

Je hebt natuur, techniek, zorg, economie en nog zoveel meer. Soms is de keuze zo groot dat je als jongere door de bomen het bos niet meer ziet. Op zo’n moment biedt deze site hulp. Door jouw talenten en competenties te testen en deze vervolgens te vergelijken met verschillende MBO-opleidingen is het wellicht mogelijk jouw droomopleiding te vinden!

Er zitten zo’n 630 opleidingen in de database van de website. Aan de hand van de leeftijd, interesses en het aantal jaren opleiding dat de jongere inmiddels gevolgd heeft stelt de website een top tien samen van mogelijk passende opleidingen. De site maakt gebruik van het programma TestCASE Onderwijs 3.0. Een systeem dat ook bij diverse ROC’s en VMBO-scholen in gebruik is.

De competentietest en het resultaat dat hieruit voortkomt is helemaal gratis. Wil je meer weten en een uitgebreid testrapport ontvangen, dan is dat voor 19,95 euro verkrijgbaar.

Bron: Gezondheidskrant, via @BenEffectief

Lees ook:Startschot campagnes tegen schoolverlaters
Lees ook:Studiekeuze koppelen aan kans op baan
Lees ook:Een leven lang dromen
Lees ook:Mbo-opleidingen kunnen korter
Lees ook:HBO studenten niet klaar voor arbeidsmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>