Jongen (13) aangehouden wegens dreigtweet

Een hoop tweets glijden langs oplettende ogen van de politie maar sommige blijven hangen. Zoals die van een 13-jarige jongen uit Groningen die dinsdagmiddag Twitterde dat hij zijn school op ging blazen. De jongen is gisteravond in zijn ouderlijk huis aangehouden.

Met Twitter kan je de hele digitale wereld voorzien van grapjes, informatie en overige teksten. Dinsdagmiddag stuurde de jongen dat hij zijn school op wilde blazen, een dag later zou hij hetzelfde doen met het politiebureau.

De politie onderschepte de berichtjes en kon gemakkelijk de verzender vinden. Het bleek dat de knul het eerste berichtje als grap had gestuurd, de tweede tweet was door een vriend gemaakt die zijn mobiele telefoon had geleend.

Na het afleggen van een verklaring mocht de jongen weer naar huis. Het is niet de eerste keer dat een jongere opgepakt wordt na een dreigtweet. Vorige maand werd een 17-jarig meisje opgepakt omdat ze volgens haar twitteraccount van plan was een bom te plaatsen in haar school.

Bron: Oogtv.nl

Lees ook:Meisje (17) slaat ruit eetcafé in
Lees ook:Jongen doodt ouders, oma, zichzelf en weggebruiker
Lees ook:Leerlingen na 1 april ‘grap’ van school gestuurd
Lees ook:Jongen mag in een rok naar school
Lees ook:Koffie met ballen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongen (13) aangehouden wegens dreigtweet

  1. wouternl

    Gaat de politie werkelijk iedereen achter de retweets van @doodsbedreiging aanpakken?
    Als ik het daar zo lees gebeuren er veel ergere dingen dan dreigtweets richting scholen. Het zou me echt verbazen als er nog geen werkelijke doden of zwaargewonden zijn gevallen die voorkomen hadden kunnen worden.
    http://www.twitter.com/doodsbedreiging

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Jongen (15) doet valse bommelding via Twitter | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>