Studenten ontdekken lek in betaalpas kantine

Oneindig gratis snacken in de kantine van de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Twee studenten konden het voor elkaar krijgen. Ze kraakten de betaalpas waarmee er in de kantine afgerekend wordt. Zonder er daadwerkelijk geld op te zetten wisten ze de kaart op te waarderen.

Eerlijk als ze waren maakten ze geen misbruik van hun ontdekking maar gaven het lek door aan de school. Deze zal er nu voor zorgen dat het systeem van de betaalpas aangepast wordt zodat studenten er in de toekomst niets mee uit kunnen vreten. Tot die tijd zal de school betalingen extra goed in de gaten houden.

De vondst van de studenten heeft wel twee kanten. Ergens is de school trots op de creativiteit van de studenten communicatie en multimediadesign, aan de andere kant is hun actie in principe strafbaar. Ze zullen niet gestraft worden maar er komt wel een gesprek.

Bron: Nationale Onderwijsgids
Foto: Door Mamiejeanjean (Eigen werk) [CC-BY-SA-3.0 undefined http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html">GFDL], via Wikimedia Commons

Lees ook:Kantine verleidt jongeren tot vette snacks
Lees ook:Je favoriete huisdier in de schoolbanken
Lees ook:Jongen (16) vermoordt vader om slechte schoolprestaties
Lees ook:Studenten moeten snel zijn met OV-chipkaart
Lees ook:Jongerengroep teistert school met bijl en pistool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>