Veilig op stap dankzij Way Out 2011

Veilig op stap, dat willen we eigenlijk allemaal. Het uitgaansleven brengt nou eenmaal risico’s met zich mee, maar deze zijn wel te vermijden of te beperken! In Hoogeveen leerden ruim 300 leerlingen van het Roelof van Echten College de afgelopen tijd veilig uit te gaan met Way Out 2011!

Vanavond sluiten de leerlingen en hun ouders het project af met een gezamenlijke excursie-avond in het uitgaansleven van Hoogeveen. Het project Way Out 2011 bestond voor de leerlingen uit  lessen, voorstellingen, een workshop en de afsluitende projectavond in het centrum van Hoogeveen.

Dit alles met het doel dat de Hoogeveense jongeren bewuster leren omgaan met de risico’s van het uitgaansleven. De kans dat zij slachtoffer worden van geweld of zullen lijden an gezondheidsrisico’s dor drank- en drugsmisbruik hoopt men hierdoor af te laten nemen.

Niet alleen de leerlingen gingen aan de bak, ook hun ouders moesten in de schoolbanken. Zo’n 150 ouders deden mee aan een workshop van Verslavingszorg Noord-Nederland en deden mee aan een forum waarin zij antwoord geven op een aantal stellingen over uitgaan.

Bron: Hoogeveen.nl
Foto: Door Tamorlan (Eigen werk) [CC-BY-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Stagiairs beveiliging houden oogje in het zeil in Zeist
Lees ook:Graffiti spuiten voor de burgemeester
Lees ook:Plattelandse drinkers gauw agressief
Lees ook:Jongeren melden online misbruik vaker
Lees ook:Veel Vlaamse jongeren kijken online porno en geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>