Dodenherdenking 2011, extra veiligheidsmaatregelen

Films en documentaires over de oorlog schoten de komende dagen voorbij op tv. Alles in aanloop naar 4 en 5 mei, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Vanavond is het om 20.00 uur weer twee minuten stil en herdenkt Nederland de oorlogsslachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Nationale Dodenherdenking vindt vanavond om 20.00 uur plaats op de Dam in Amsterdam. Aanwezig zijn in ieder geval koningen Beatrix, prins Willem-Alexander en zijn vrouw, prinses Máxima.

Tijdens de herdenking is het gebruikelijk twee minuten stil te zijn om alle gestorven strijders te herdenken en stil te staan bij de gebeurtenissen van vroeger. Vorig jaar ontstond er in Amsterdam grote paniek omdat een man tijdens de twee minuten stilte opeens uit volle borst begon te schreeuwen. Diverse mensen raakte lichtgewond toen de menigte het op een lopen zette.

Vandaar dat er dit jaar extra beveiligingsmaatregelen zijn genomen, dit om deze Dodenherdenking hopelijk goed te laten verlopen.

Bron: NU.nl
Foto: By White House photo by Eric Draper [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Online dodenherdenking
Lees ook:Weg met die dodenherdenking?
Lees ook:Achttienjarige Rotterdammer beschoten in auto
Lees ook:Man steekt blowende jongens neer
Lees ook:Dag van de lach hahaha

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>