Ouders, Facebook en privacy

Op Facebook deel je van alles met je vrienden. Maar ook ouders ontdekken de voordelen van social media. Wat zet jij op je profiel? Het blijkt namelijk dat 72% van de ouders meekijken op de Facebookprofielen van hun kroost!

Volgens Amerikaans onderzoek van TRUSTe zit bijna driekwart van de ouders online mee te kijken met het sociale leven van hun kinderen. Een vriendschapsverzoek van je vader of moeder is dus niet zo ongewoon.

Dat doen de ouders niet zozeer om de kinderen alleen in de gaten te houden, vaak maken ze zich zorgen om de privacy van hun kinderen. Ze willen niet dat de hele buitenwereld ziet wat hun zoon of dochter doet, waar deze woont en hoe ze te bereiken zijn.

En dat weten de jongeren ook. Hun privacy is voor hen ook heel belangrijk en dus houdt 80% van de jongeren er rekening mee dat er anderen mee kunnen lezen. Zij stellen hun privacyinstellingen zo in dat niet alles zichtbaar is, voor ouders en onbekenden.

En jij, ben jij bevriend met je ouders op Facebook?

Bron: Maks.be
Foto: Facebook.com

Lees ook:Ouders en jongeren geen ‘vrienden’ op sociale media
Lees ook:Privacy op netwerksites moet beter
Lees ook:Gratis drugstest voor jongeren in de bus van Volendammers
Lees ook:Jongeren best zuinig op online privacy
Lees ook:Dochter (19) mept moeder ziekenhuis in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>