Dertien jaar en klaar met de middelbare school

Op weg naar het volwassen leven kom je heel wat taken tegen die je zult moeten voltooien. School is daar één van, een niet onbelangrijke. Sommige jongeren zullen hun schooltijd iets langer nodig hebben dan anderen en blijven een aantal keren zitten tijdens het educatieproces. Anderen gaan juist razendsnel, zoals de 13-jarige Erik van der Boom die donderdag te horen kreeg dat hij zijn gymnasium diploma in the pocket had.

Een normale brugklasser is zo’n 13 jaar wanneer hij midden in de eerste klas zit maar deze jongen is inmiddels al klaar met de middelbare school. Al op de basisschool ging het goed met leren en hier sloeg hij een jaar over. Een jaar eerder op de middelbare school dus en ook daar ging het goed. De eerste vier jaren van het gymnasium deed hij in één jaar. Daarna volgde nog twee jaar van studeren.

Zo zat de jongen slechts drie jaar op het Stedelijk Gymnasium in Schiedam en kan hij binnenkort zijn diploma ophalen. Zelf was van der Boom niet zozeer verrast over zijn prestatie. Hij had wel verwacht dat hij zou slagen maar is desondanks wel ontzettend blij en opgelucht dat hij het gehaald heeft, aldus zijn reactie in het AD.

Een vervolgstudie zal iets met wiskunde of natuurkunde zijn, de Technische Universiteit in Delft heeft er komend schooljaar een student bij.

Herschreven via NU.nl

Lees ook:Johan de Witt Gymnasium wint NK Debatteren Scholieren
Lees ook:Geen diploma? Voor 300 euro heb je er één
Lees ook:Oostenrijkste jongen op 17e ingenieur
Lees ook:Tweemaal goud bij Internationale Wiskunde Olympiade
Lees ook:‘Mietje’ krijgt bijna half miljoen schadevergoeding

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dertien jaar en klaar met de middelbare school

  1. Jasper

    Zonde. Dat is toch veels te jong

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>