Achttien jaar en nu?

“Hiep hiep hoera, 18 jaar!” Een hele mijlpaal. Op je achttiende verjaardag verandert er veel. Opeens ben je geen kind meer, mag je autorijden, een huisje huren en zelfs trouwen! Maar je moet ook veel meer, een eigen zorgverzekering bijvoorbeeld of studeren en de daarbij behorende kosten ophoesten. Opeens ben je iemand die zich niet meer achter zijn of haar fouten kan verschuilen met het excuus dat je nog maar zo jong bent.

En dat geeft niets. Sterker nog, er gaat een wereld voor je open. Je achttiende levensjaar is het begin van onafhankelijkheid. Langzaamaan werk je toe naar een zelfstandig bestaan en deze leeftijd maakt er een groot onderdeel van uit. Maar het betekent wel dat je opeens een hoop dingen zelf moet gaan regelen. En dat kan soms best lastig zijn.

Gelukkig is er informatie genoeg te vinden op internet. Maar om nou van site naar site te flitsen en alles apart door te zoeken? Handig is anders. En daarom is er de website www.18ennu.nl. Met alle informatie die jij nodig hebt wanneer je achttien wordt of net bent geworden! Lekker overzichtelijk en zo kan je zelfstandig aan de slag met het opbouwen  van jouw nieuwe levensfase!

Foto: By dichohecho, via everystockphoto

 

Lees ook:Rijles op je zestiende – 2toDrive
Lees ook:Internetten toch niet zo simpel
Lees ook:Rijbewijs Duitse jongeren vanaf 17 jaar
Lees ook:Site flasht Belgische jongeren
Lees ook:Vind jezelf op Google Maps

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>