Pelliano wint de Studenten Ondernemers ‘lefprijs 2012’

Marin Licina (26), co-founder van het mannenmerk Pelliano, heeft gistermiddag de ‘Lef’ award in ontvangst mogen nemen. In de Kloosterkerk in Den Haag vond de award uitreiking van de ‘Studenten Ondernemers Prijs’ plaats. Pelliano, opgericht door vier jonge Nederlandse mannen, begon amper 1 jaar geleden aan de missie om de Nederlandse man weer aan de das te krijgen.

De jury erkende Licina de lefprijs toe, vanwege het lef dat zij hebben om in deze tijd de strijd aan te gaan met gevestigde herenlabels. Dit uit zich in de collecties, marketing campagnes en bijzondere aanpak om in crisistijd snel te groeien. Inmiddels zijn de producten in 110 winkels en 11 landen verkrijgbaar.

De jury: “Marin heeft in een moeilijke markt op een creatieve manier een positie verworven” De ontwerper kreeg de prijs uit handen van Tim Scholte, directeur van Metro dat mediapartner is van de Studenten Ondernemersprijs. “Het is bijna onbegrijpelijk dat Ralph Lauren nog bestaat”, grapte voormalig uitgever van ‘De Pers’, Ben Rogmans.

Mannenmodelabel Cravatta Pelliano gaat voortaan door het leven als ‘Pelliano’. Ooit gestart als label met specialisatie in dassen, is de collectie nu verder uitgebreid. Met uiteraard dezelfde exclusieve klasse en oog voor detail heeft Pelliano nu ook jasjes, pakken, sjaals, bow-ties en pochetten ontworpen. Dassenliefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken, de nieuwe collectie gehaakte dassen zal over enkele weken gelanceerd worden voor het komende seizoen.

www.pelliano.com

Lees ook:Minju Kim (26) wint H&M Design Award 2013
Lees ook:Argus wint Junior Inktspotprijs 2011
Lees ook:Marius Janusauskas winnaar Diesel Award ITS 2012
Lees ook:Pien (13) wint Lady Gaga Look-a-like contest
Lees ook:DJ Luke Boerdam (11, Wapenveld) wint Cappies Award 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>