Rusland in rouw na discodrama

kaarsHopen kaarsjes, bloemen en tranen. De Russische stad Perm is in rouw. Vandaag werden de 112 doden van de discobrand herdacht.

Bijna negen jaar geleden stond in Volendam de wereld op zijn kop toen er brand uitbrak in de kroeg ‘t Hemeltje. Veertien doden vielen er. Hoe erg moet het verdriet in Perm dan wel niet zijn. Meer dan honderd jonge mensen vonden vrijdag de dood toen er brand uitbrak in nachtclub Het Kreupele Paard.

Grote vlammen die om zich heen grijpen, het gebouw dat zich razendsnel onder een deken van rook bevindt. Niemand ziet iets, iedereen rent wild door elkaar op zoek naar die ene uitgang. Lang niet iedereen wist die te vinden..

Dat de eigenaar van de discotheek ondanks de waarschuwingen geen veiligheidsmaatregelen had genomen wordt hem zwaar aangerekend. Een nachtclub zonder nooduitgangen en dan ook nog vuurwerk afsteken terwijl brandbare versiering het plafond bedekt. Onvergeeflijk.

Lees ook:Brand in discotheek De Jelleboog op Texel
Lees ook:Brand in lokaal vol jongeren: één dode
Lees ook:Jonge zwangere vrouw (19) doodgestoken en verbrand
Lees ook:Grote vuurbal jonguh!
Lees ook:Veel jongeren overleden bij grote brand nachtclub in Brazilië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>