15-jarige dood door kapotte attractie

TibidaboDe pret is goed weg in het Spaanse attractiepark Tibidabo bij Barcelona. Zaterdag kwam daar een 15-jarig meisje om het leven.  Twee andere meisjes van 15 jaar raakten zwaargewond.

Het meisje overleed door een ongeluk met attractie ‘El Pendulo’. De mechanische arm werkte niet meer waardoor het karretje met de meisjes erin los raakte.

Het park had zo’n 4000 bezoekers binnen toen het ongeluk gebeurde. De attractie is een van de belangrijkste entertainers in het park en is al vier jaar in gebruik. Enkele bezoekers meldden later in de Spaanse media dat zij voor het ongeluk gebeurde al rare geluiden hadden gehoord bij El Pendulo.

De twee tieners die zwaargewond raakten zijn inmiddels buiten levensgevaar. Het park heeft een rouwperiode ingelast en is woensdag weer open.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Nederlandse jongeren gewond bij verkeersongeval in België
Lees ook:Ongeluk in wildwaterbaan Walibi; attractie gesloten
Lees ook:Belgische meiden gewond na gassnuiven
Lees ook:Ongeluk kost leven 14-jarige jongen
Lees ook:Sterke stroming Zandvoort eist leven 17-jarige

1 Reacties // Reageer

One thought on “15-jarige dood door kapotte attractie

  1. Micha

    zo’n zaak heeft ook op de nederlandse kermis gereist, die heeft ook een ongeluk gehad maar de inzittende waren de heletijd buiten eenig gevaar, was alleen wat verbogen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>