Body Worlds & The Story of the Heart in Amsterdam

Body Worlds & The Story of the Heart is vanaf 12 januari 2012 te zien in EXPO Zuidas, de nieuwe expositieruimte naast station Amsterdam Zuid/WTC. De expositie toont menselijke lichamen die zijn behandeld volgens de plastinatiemethode van dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens. Met een collectie van meer dan tweehonderd authentieke menselijke preparaten legt deze tentoonstelling de nadruk op het menselijk hart in al haar facetten.

Foto: Gunther von Hagens, Institute for Plastination, Heidelberg, Germany, www.bodyworlds.com

Hart- en vaatziekten zijn nog steeds de nummer één doodsoorzaak in de westerse wereld. The Story of the Heart gaat hier dieper op in door vrijwel bij ieder plastinaat een verband te leggen met het hart. Naast fysieke aspecten staan ook psychologische vraagstukken centraal, zoals ‘kun je sterven aan een gebroken hart?’ en ‘wat betekent het als iemand ‘een groot hart’ heeft?’ Het hart wordt daarnaast beschouwd als het centrum van onze emoties. In dat kader komen geschiedenis, cultuur en geesteswetenschappen aan bod.

Body Worlds & The Story of the Heart is te zien van 12 januari t/m 22 april 2012 in EXPO Zuidas, naast Station Amsterdam Zuid/WTC. EXPO Zuidas is gevestigd in het SOM-gebouw aan de Gustav Mahlerlaan 24, in Amsterdam. Ga voor meer informatie over openingstijden en toegangskaarten (deze zijn nu al te koop) naar www.bodyworlds.nl.

Lees ook:Na je dood opgezet als anatomiepop Body Worlds
Lees ook:Titanic: The Artifact Exhibition in Amsterdam EXPO
Lees ook:Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO
Lees ook:Bezittingen Nederlandse opvarenden Titanic bij expositie
Lees ook:Is je Valentijn Heart to Get? Jammie!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Body Worlds & The Story of the Heart in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>