Verbod op gewelddadige spellen voor jonge gamers

controllerTe gewelddadige games komen nog te vaak in de handen terecht van jonge spelers. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil daar iets aan veranderen en komt met harde maatregelen. Als de gamebranche er niet in slaagt de games uit de handen van te jonge gamers te houden, wordt de verkoop van extreem gewelddadige spellen verboden.

In een brief aan de Tweede Kamer schreef Ballin zijn maatregelen. Niet zomaar uit het niets want hij had vorig jaar met de branchorganisaties afgesproken dat de leeftijdsgrenzen strenger gehandhaafd zouden worden. Met name bij warenhuizen en speelgoedwinkels slagen jonge gamers er nog te vaak in een spel mee te krijgen terwijl deze niet voor hen geschikt is.

Binnen drie jaar zou het aantal games dat bij klanten onder de 16 jaar terecht komt met hoogstens dertig procent moeten zijn verminderd. Daarna zullen verkopers van extreme games alle leeftijdsgrenzen streng moeten handhaven, willen ze ervoor zorgen dat de verkoop stop wordt gelegd.

Bron: Gamez

Lees ook:Strengere controle op films en games voor jongeren
Lees ook:Gameverslaafde jongeren vaker depressief
Lees ook:PlayStation 2-console van de markt; Game Mania blijft verkopen
Lees ook:Barre weersomstandigheden houden Call of Duty fans niet tegen
Lees ook:Nachtopening Game Mania voor Call of Duty: Ghosts

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Verbod op gewelddadige spellen voor jonge gamers

  1. DJ-Chris

    langleve de betutteling,.. en de Cd Brander.

      /   Reply  / 
  2. Walter

    Je kan de verkoop van dit soort games en jonge gamers altijd verminderen in hoeveelheid, maar als de jongetjes aan zo’n game willen komen dan lukt het ze op welke manier dan ook. Dus je kan het verkooppercentage verlagen, maar de verkoop van “bloedige” spellen aan jonge gamers niet voorkomen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>