Oranje klopt Italië met monsterscore!

Het Nederlands elftal heeft in de openingswedstrijd van het EK gehakt gemaakt van de Italië. Oranje versloeg de wereldkampioen met 3-0. Bij rust stond het al 2-0. Ruud van Nistelrooy scoorde het eerste punt, hij kreeg een voorzet van Wesley Sneijder. In eerste instantie leek van Nistelrooy buiten spel te staan, maar dat was niet het geval. Vijf minuten later kopte Dirk Kuyt de bal naar Sneijder, hij bracht de stand op prachtige wijze op 2-0. Tot aan de rust was Nederland de baas op het veld.

Na de rust kwamen de Italianen af en toe gevaarlijk door, maar de beste kansen waren duidelijk voor de ploeg van Marco van Basten. De jonge invaller Ibrahim Afellay schoot na een meesterlijke actie uit een moeilijke hoek de bal bovenop de lat. Uiteindelijk maakte de man van de wedstrijd, Giovanni van Bronckhorst met een kopbal het laatste doelpunt. Vrijdag neemt oranje het op tegen Frankrijk.