Kaiser Chiefs, Normaal en Gerda Havertong op Zwarte Cross

Kaiser Chiefs (UK), The Answer (IER), Normaal en Gerda Havertong zullen acte de prescence geven tijdens de Zwarte Cross. Gerda Havertong zal in het Achterhoeks een verhaal van Dikkie Dik voorlezen. Vorige week maakte de organisatie al Within Temptation, Kamagurka, Asteroids Galaxy Tour, Beth Hart en een lachmeditatiecursus bekend.

Kaiser Chiefs headliner zaterdag!
De Engelse band Kaiser Chiefs zal zaterdag optreden op het Hoofdpodium. Het vijftal heeft reeds de grootste internationale podia aangedaan en stond wereldwijd in de hitlijsten met nummers als “I Predict a Riot”, “Oh My God”, “Ruby”, en “Everyday I Love You Less and Less”. Een headliner om trots op te zijn!

De Ierse hardrockers van The Answer tourden op eigen kracht al de wereld rond en deden dit later ook nog een keer met AC/DC. Neerlands beste band, met oer-zwarte crosser Bennie Jolink, mag natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. We hebben het hier natuurlijk over: Normaal.

North Mississippi Allstars (de blues/roots band van Black Crowes gitarist Luther Dickinson), de Nijmeegs/Achterhoekse garagerockband Automatic Sam en één van de meest oorspronkelijke vertolkers van de deltablues, Boo Boo Davis (VS), zullen ook afreizen naar Lichtenvoorde.

Dikkie Dik in het Achterhoeks
Gerda Havertong zal in de Theaterweide in het Achterhoeks een verhaal van Dikkie Dik voorlezen. De Sesamstraatknuffeltante is geen onbekende in de Schans. Drie jaar geleden won ze de Gouden Helm en gaf ze zichzelf de geuzennaam “de Zwartste Crosser Ooit”. Andere nieuwe theaternamen zijn: dansvoorstelling met motoren van De Movers, midwinterhoornblazers spelen Achterhoeks zomerrepertoire, textielwerkplaats “het Mobiele Naaiatelier” en Afro-robics (ochtendgymnastiek op Afrikaanse muziek).

Klik hier en ontdek, wie er nog meer op het Zwarte Cross Festival 2012 spelen. Denk bijvoorbeeld aan Di-Rect en Within Temptation.

Kaarten voor het Zwarte Cross Festival 2012 zijn nog verkrijgbaar en te bestellen via www.zwartecross.nl.

Lees ook:Don Diablo, Boemklatsch en meer op Zwarte Cross dance
Lees ook:Onderwatercafé op Zwarte Cross; nog kaarten verkrijgbaar
Lees ook:Zwarte Cross 2012 met Within Temptation en Di-rect
Lees ook:Jongeren voor tientje naar Zwarte Cross 2012
Lees ook:Kaart-en muntprijzen Zwarte Cross stijgen in 2014 niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>