Programma Zwarte Cross definitief; kaarten nog verkrijgbaar

Met de toevoeging van het Habsburger Strauss Orkest is de definitieve programmering van de Zwarte Cross 2012 een feit. Tijdens deze 16de editie zullen meer dan 150 bands optreden, variërend in genre van rock tot klassiek, van reggae tot metal, van punk tot blues, van singer-songwriter tot balkanbeat en nog veel en veel meer. In totaal zijn er 24 podia met, naast muziek, ook nog 450 theatervoorstellingen.

Inderdaad, klassieke muziek op de Zwarte Cross! Zaterdagochtend opent het Habsburger Strauss Orkest, onder leiding van dirigent Jeroen Weierink, de tweede festivaldag met een concert van een uur op het hoofdpodium. Het Habsburgs Strauss Orkest bestaat uit 30 orkestleden en werd enige jaren geleden opgericht met de gedachte de juweeltjes van de Weense operette bij een groot publiek voor het voetlicht te brengen. Tijdens deze concerten wordt het publiek getrakteerd op de wonderschone melodieën uit de ‘kleine opera’. Festivaldirectrice Tante Rikie: “Klassieke muziek streelt de oren en de ziel. De perfecte manier dus om een dag feestvieren op de Zwarte Cross mee te beginnen!”

Stunt
Ook dit jaar vindt er een wereldwijd unieke stunt plaats op de Zwarte Cross. De Belgische stuntrijder William van den Putte springt namelijk met een motor over het hoofdpodium! De organisatie koos Van den Putte uit honderden aanmeldingen na een oproep te hebben geplaatst voor een waaghals die deze nooit eerder vertoonde stunt zou aandurven. “Ik doe deze stunt omdat dit mijn leven is. Ik entertain mensen graag met spektakel, maar doe het ook vooral voor mezelf. Ik heb altijd een uitdaging nodig en deze stunt is een once in a lifetime kans voor mij”, aldus William van den Putte.

Cross
Op de crossbaan doen er meer dan 1200 deelnemers mee aan de inmiddels legendarische Zwarte Cross. Dit jaar zijn er drie nieuwe klassen, namelijk: de Muzikantenklasse, de 85 cc Klasse en de Maritieme Klasse. Bij de eerste rijden de deelnemers al muziekmakend over de baan, in de 85 cc Klasse strijden de toekomstige wereldtoppers tegen elkaar en bij de Maritieme Klasse hebben alle voertuigen een link met water.

Nieuw
De sfeer van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, dat is de ‘The Bayou’. BBQ, relaxen en muziek gespeeld vanaf een heuse veranda. Voor echte muziekliefhebbers die zich het leven laten welgevallen. Muziek, oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, via de slaven uiteindelijk terecht gekomen in de blues, rock ’n roll, soul, bluegrass, cajun, zydeco en americana; rootsmuziek die recht uit het hart komt. Net als het eten uit deze streek van de VS is de muziek ook bij tijd en wijle lekker pittig!

Dance
Dat de Zwarte Cross en dance goed samen gaan bleek tijdens de vorige editie toen Junkie XL een verrassingsoptreden verzorgde op het festival. Naar aanleiding van dit onverwachte feest besloot festivaldirectie Tante Rikie een extra festivalweide toe te voegen, geheel in Zwarte Cross stijl. “In ‘De Dansvloer’ zijn niet alleen maar beukende beats te horen. ’s Middags bouwen we het eerst rustig op met wereldse balkanklanken om vervolgens heerlijk dansend de nacht in te gaan!”, aldus Tante Rikie.

Weides
De weides op de Zwarte Cross vormen festivals an sich, zowel qua programmering als aankleding. Naast ‘The Bayou’ en ‘De Dansvloer’ kunnen bezoekers chillen in de Reggaeweide, genieten van cultuur in de breedste zin des woords in de Theaterweide en de metalheads kunnen non-stop headbangen in de Metalweide

Universitent
‘De Universitent’ is een gloednieuw kenniscentrum in de Theaterweide, geleid door hoogleraren die boeiende colleges geven over experimentele natuurkunde, filosofie, gender, nanotechnologie en vele andere complexe, maar interessante, materie. Een eigen huisband verzorgt de muzikale begeleiding.

Restaurant
Patron Cuisiniers Rik Jansma van Restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter gaan een chique restaurant uitbaten op het festivalterrein van de Zwarte Cross. De naam van het restaurant is: ‘Le Carburateur’. Op het menu staan streekgerechten bereid met streekproducten.

Nozem Oil
Tijdens de aankomende editie van het jaarlijkse Zwarte Cross Festival presenteert de organisatie een eigen shooter, genaamd: “Nozem Oil”! De Zwarte Cross is hiermee het eerste festival met een eigen drankje.

www.zwartecross.nl

Lees ook:Bezoekersrecord Zwarte Cross 2013: 162.795
Lees ook:Zwarte Cross wordt roze cross…
Lees ook:Don Diablo, Boemklatsch en meer op Zwarte Cross dance
Lees ook:Zwarte Cross presenteert nieuwe rockweide The Meltdown
Lees ook:Onderwatercafé op Zwarte Cross; nog kaarten verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>