Carnavalskoorts hoogste Boxmeer, Cuijk, Raamsdonksveer

Het Brabantse Boxmeer is het meest in de ban van carnaval, zo blijkt uit onderzoek van Beslist.nl. De vergelijkingswebsite onderzocht zoekgedrag naar carnaval-gerelateerde producten. Naast Boxmeer werd ook in de -eveneens Brabantse- plaatsen Raamsdonksveer en Cuijk een zeer hoge carnavalskoorts gemeten.

De dertig plaatsen waar men het meeste met carnaval bezig lijkt te zijn, bevinden zich vrijwel allemaal in de zuidelijke provincies. Enkel Den Helder (Noord-Holland) en Oldenzaal (Overijssel) zijn uitzonderingen hierop.

Bij grote steden, met meer dan 100.000 inwoners, is de Brabantse hoofdstad Den Bosch koploper. Het Limburgse Maastricht en Gelderse Nijmegen volgen, terwijl ook Tilburg en Breda in de top-vijf staan.

De drie meest carnavalsgekke provincies zijn Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, op gepaste afstand gevolgd door Utrecht en Overijssel. In Flevoland, Drenthe en vooral Friesland is men het minst bezig met carnaval.

Beslist.nl analyseerde de herkomst van bezoekers op pagina’s met carnavalsproducten op de website, die maandelijks ongeveer zes miljoen bezoekers ontvangt. Hiervoor werden statistieken van de afgelopen drie jaar gebruikt. Deze gegevens werd afgezet tegen het inwoneraantal van deze plaatsen, die minimaal 20.000 inwoners dienden te hebben. Op basis hiervan werd een ‘carnavalsscore’ berekend.

Lees ook:EK Voetbal wint nipt van Olympische Spelen deze zomer
Lees ook:New Kids Nitro Trailer
Lees ook:New Kids snappen commotie rond Nitro niet
Lees ook:Grafrover overlijdt op begraafplaats
Lees ook:Carnaval 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>