Laat Zeeuwse jeugd niet verzuipen

Een jaar geleden is de campagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ gestart in de provincie Zeeland. In dat jaar is het gelukt om het jeugd en alcohol vraagstuk op veel plaatsen onder de aandacht te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat drinken door jongeren een probleem is.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel Zeeuwse jongeren nog geen 14 jaar oud zijn wanneer zij voor het eerst alcohol drinken. Dat alcohol invloed heeft op de schoolprestaties en andere risico’s met zich meebrengt zoals agressie en onveilige seks beseffen jongeren vaak niet. Ze kennen alleen de schadelijk effecten op lange termijn.

Bovendien, toonde het Zeeuwse mysteryshoponderzoek aan, dat jongeren onder de 16 gemakkelijk aan alcohol kunnen komen. Twee op drie aankooppogingen in een Zeeuwse supermarkt of slijterij slaagt. Ook in 2012 zal de campagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ zich weer inzetten om het drankgebruik onder Zeeuwse jongeren tegen te gaan.

Lees ook:Alcohol is juist goed!
Lees ook:Nog een wijntje!??
Lees ook:Zeeuwse jongeren vinden drinkgedrag wel meevallen
Lees ook:Drankgebruik studenten valt reuze mee
Lees ook:Zuipen tot je niet meer kan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>