Kluun: zielig maar toch echt waar

http://www.ikbenoke.nl/upload/bn/7f39f8317fbdb1988ef4c628eba02591/foto.jpgRaymond van de Klundert oftewel Kluun, die schrijver, heeft de NS publieksprijs 2006 gewonnen. Zijn boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ is door 25000 mensen en een jury verkozen tot beste boek. Het boek gaat over de schrijver zelf, wiens vrouw in 2001 overleed aan kanker. Hij ontving een beeldje en 7500 euro als prijs voor dit ‘zielige’ boek.

Het boek gaat over Stijn (de schrijver dus) en zijn vrouw Carmen die samen een dochter hebben. Op een dag horen ze dat Carmen kanker heeft (terwijl ze het al eerder hadden kunnen weten omdat ze een jaar geleden ook een onderzoek had laten doen). Foutje van de dokters dus. Kanker spreidt zich uit en ze heeft niet lang meer te leven. Stijn gaat vreemd bij het leven (ondanks dat zijn vrouw kanker heeft). Hun dochter weet tot het laatste moment niet dat mammie doodgaat (of wat doodgaan is). Carmen wordt steeds dunner en dunner en heeft op een gegeven moment een zwangere buik, maar zwanger is ze niet.

Wil je meer weten, lees dan het boek maar. Het is een groot tragisch, zielig verhaal. Maar goed, iedereen is denk ik wel iemand verloren aan kanker en ja, het kan iedereen overkomen. Misschien is het beter om meteen het vervolg, ‘De weduwnaar’, te lezen. Hierin maakt hij een rondreis door Australië met zijn dochter, wat ik een meer ‘vrolijk’ boek vond.

Lees ook:CJP deelt halve boeken uit
Lees ook:Klaar met het gekanker
Lees ook:Hermelien uit Harry Potter maakt meisjes gewelddadig!
Lees ook:Polikliniek speciaal voor jongeren met kanker
Lees ook:Lees Harry Potter op je mobiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>