Film Geert Wilders op internet

Eindelijk is hij er dan. Fitna, de lang verwachtte film van Geert Wilders. Om zeven uur vanavond is de anti-Koranfilm op internet gezet. De film laat schokkende beelden zien slachtoffers van terroristische aanslagen met daarnaast verzen uit de Koran. Ook Theo van Gogh komt in de film voor. In dat fragment spreekt hij heel luchtig over een mogelijke aanslag op zijn leven. Vervolgens verschijnen beelden van Mohammed B. en krantenkoppen over de moord op Van Gogh in 2004. Tussendoor zijn ook opruiende imams te zien die spreken over joden en homo’s.

Erg origineel is de film van Geert Wilders niet. Slaapverwekkend zelfs. De film toont namelijk veel beelden die in Nederland, maar ook in veel moslimslanden vaak op televisie zijn geweest. Zo zijn er beelden te zijn van 11 september, toen twee vliegtuigen de Twin Towers in New York doorboorden. En beelden van de terroristische aanslag in Madrid op 11 maart 2004.  Aan boord van vier treinen vonden bomaanslagen plaats waarbij 191 mensen om het leven kwamen. 

Daarnaast laat de film ook statistieken zien van het aantal moslims in Nederland. De politicus roept Nederland op om onze vrijheden te verdedigen en islamisering tegen te gaan.

Aan het begin van de film waarschuwde Wilders dat aan het einde van de 17 minuten durende film “iets zou gebeuren”. Fitna eindigt met het geluid van een blad dat uit een telefoonboek wordt gescheurd.

Daarna volgt de tekst: "Want het is niet aan mij, maar aan moslims zelf om de haatdragende verzen uit de Koran te scheuren. Moslims willen dat u ruimte geeft aan de islam, maar de islam biedt geen ruimte aan u.

Van de overheid moet u respect hebben voor de islam, maar de islam

heeft geen enkel respect voor u.

Volgens Wilders is de islam uit op overheersing, onderwerping en het vernietigen van onze Westerse beschaving.,, In 1945 werd in Europa het nazisme overwonnen. In 1989 werd in Europa het communisme overwonnen. Nu moet de islamitische ideologie worden overwonnen. Stop de islamisering. Verdedig onze vrijheid."

Het laatste beeld van Fitna is de Deense spotprent van de profeet Mohammed, waarin zijn tulband een bom is. Na een aantal seconden aftellen, lijkt het alsof er een ontploffing plaatsvindt. Wilders noemt Fitna een "nette film". Hij kan zich voorstellen dat moslims er niet blij mee zijn, maar hij benadrukt dat hij zich aan de feiten heeft gehouden. De film is volgens hem ook "duizend kilometer binnen de kaders van de wet", zei hij donderdag.

Wilders hoopt trouwens dat er geen rellen uitbreken. “Mijn film is niet bedoeld om rotzooi uit te lokken.” Ik ben eerlijk gezegd niet zo onder de indruk van de film. De film heeft geen nieuwswaardige inhoud. Ik heb geen nieuwe schokkende beelden gezien die niet eerder zijn vertoond. De muziek die onder de film wordt gebruikt klinkt zo mysterieus dat het me aan Harry Potter doet denken. Ik kan de film zo echt niet serieus nemen.

Check hier de film en deel je mening!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>