Gratis DNA test bij Bright Magazine

Bright zoekt zeven vrijwilligers die hun DNA willen laten analyseren. Het magazine betaalt alle kosten. Maar vraagt in ruil daarvoor inzage in de gedachten, gevoelens én onderzoeksgegevens van deze lezers.

De cover van het nieuwste nummer van het technologietijdschrift Bright is voorzien van een wattenstaafje. Een verwijzing naar de afname van een speekselmonster zoals die wordt gebruikt voor medisch onderzoek en DNA-testen. Bright zoekt zeven nieuwsgierige lezers die een speekselmonster willen afstaan en mee willen doen met een experiment waarbij ze misschien wel minder leuke dingen over zichzelf te weten komen.

DNA-testen waren vroeger het domein van wetenschappers. Maar inmiddels is de prijs zo sterk gedaald dat ze binnen het bereik van iedereen komen. Diverse Amerikaanse ondernemingen analyseren DNA van particulieren en geven zo inzicht in een genetisch profiel. Waar heb je aanleg voor, en loop je meer risico dan gemiddeld op het krijgen van bepaalde ziektes. Grote vraag is natuurlijk of je de tot nu toe verborgen geheimen van je lichaam wel wilt kennen. Maakt het niet alleen onnodig bezorgd?

Bright-eindredacteur Corrie Gerritsma: “Zelfkennis raakt een behoefte. Niet voor niets wordt het vergaren van kennis over jezelf steeds makkelijker, kijk maar naar de populariteit van gadgets als de FitBit en Jawbone UP of zelfs naar hardloopprogramma’s als Nike+. Een DNA-test gaat net een stapje verder.”

De zeven vrijwilligers waar Bright naar op zoek is, krijgen een DNA-test cadeau. Maar in ruil daarvoor moeten ze met de billen bloot en dragen bij aan een serie artikelen over het effect van dergelijke testen. Wat doet het met je om meer over jezelf te weten? Ben je bezorgd? Ga je er gezonder door leven? En wat heb je eigenlijk aan de uitkomst? Bright gaat het onderzoeken en doet zelf natuurlijk ook mee.

Gerritsma: “Natuurlijk ben ik benieuwd naar wat mijn DNA te vertellen heeft. Uiteindelijk wil je gewoon zo veel mogelijk over jezelf weten. Het is aan jezelf wat je uiteindelijk met de gegevens doet. Voorlopig ben ik voor een DNA-test, maar ja, ik heb de uitslag dan ook nog niet.” Op 1 maart maakt Bright de zeven deelnemers bekend.

Lees ook:Ook jongeren aan de soa-test
Lees ook:Heb jij het nog onder controle?
Lees ook:Test je automoves!
Lees ook:Win! Clutch uit Sylvia’s Secrets Collection
Lees ook:School stuurt sms naar ouders van spijbelaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>