Waarom Facebook ons ongelukkig maakt

Wat voor spiegel houden sociale media ons voor? Wat is de relatie tussen statusangst en statusupdates? En hoe kunnen we ons verhouden tot al die geweldige Facebookvrienden. Koen Damhuis (1987) schetst in ‘De Virtuele spiegel’ het portret van zijn eigen generatie.

Een generatie die digitaal meer en meer met elkaar deelt, maar achter die perfecte zelfbeelden vooral vecht tegen zichzelf. Stap voor stapt ontleedt hij daarbij de oprukkende kijk-en-vergelijkcultuur die ons confronteert met alles wat we niet bereiken.

De analyse van Koen Damhuis roept de vraag op of we niet vaker de ogen moeten sluiten om te zien wat er werkelijk toe doet. Dit interessante boek is voor 15,- euro verkrijgbaar, onder andere bij bol.com en bruna.

Lees ook:De ins en outs van solliciteren voor jongeren
Lees ook:Kinderen zamelen kleingeld in voor UNICEF
Lees ook:Verbod op alcoholreclame voor TMF, MTV, SLAM!FM en TMF Radio
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt 4G te duur
Lees ook:Chinees spuit melk uit oog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>