Intimidatie op school in SpangaS

Foto: Roland J. Reinders fotografie

In november staat de NCRV-jeugdserie SpangaS in het teken van intimidatie. Met dit maatschappelijke thema wil SpangaS een heftig onderwerp bespreekbaar maken voor de kijkers. De NCRV vindt het belangrijk dat kijkers van SpangaS met elkaar in gesprek blijven, ook over een gevoelig en moeilijk onderwerp als intimidatie. In SpangaS gaat het bewust niet over seksuele intimidatie omdat het ook over een bredere vorm van intimidatie en bedreiging gaat.

Vallon heeft al een paar weken het gevoel dat gymleraar Giel Teutscher tijdens de les meer aandacht aan haar geeft dan aan andere leerlingen. Eerst denkt ze dat het aan haar ligt en vindt ze het een beetje gek, maar langzamerhand vindt ze het heel vervelend worden en komt Giel Teutscher ook buiten de les naar Vallon toe. Vallon voelt zich daar niet lekker bij en wordt zelfs bang als de gymleraar weer in haar buurt komt.

In de aflevering van vrijdag 9 november wordt Vallon zeer onaangenaam verrast op school. Dat is de druppel voor haar. Maar ze kan en wil er met niemand over praten, omdat ze zich rot schaamt. Vallon voelt zich zo ellendig dat ze het liefst van school af wil. Gelukkig krijgt Vallon steun van haar beste vrienden op school en gaat ze uiteindelijk praten met mevrouw Mokketier, de vertrouwenspersoon van school. Zij neemt Vallon zeer serieus en maakt direct werk van de ernstige situatie. Maar na dit gesprek weet Vallon nog steeds niet hoe ze zich moet voelen. Is ze opgelucht dat ze het verteld heeft? Of voelt ze zich schuldig? Want klopt haar gevoel wel?

Op het forum van spangas.nl hebben de kijkers altijd al veel steun aan elkaar, zeker als het om herkenbare en moeilijke levensproblematiek gaat. Voor kinderen die meer steun willen hebben, biedt spangas.nl de mogelijkheid om in contact te komen met Question Zone, de jongere tak van Stichting Korrelatie. Daar kunnen kinderen terecht voor professionele hulp en adviezen omtrent intimidatie.

Lees ook:SpangaS in het teken van scheiden
Lees ook:SpangaS de Game; bezoek zelf het Spangalis College
Lees ook:SpangaS staat in het teken van slavernij
Lees ook:SpangaS in het teken van kanker
Lees ook:Alle afleveringen Zappmysterie achter elkaar uitgezonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>