Oud-leerling plant bomaanslag op school Florida

De politie in Florida heeft een bomaanslag op de Freedom High School weten te voorkomen. De 17-jarige Jared Kano was van plan bij de heropening van de scholen een bom af te laten gaat waardoor bestuursleden en zoveel mogelijk aanwezige leerlingen om het leven zouden komen.

De jongen is een oud-leerling van de school maar hij blijkbaar geen goede herinneringen aan zijn schooltijd. Met zijn bomaanslag wilde hij het aantal slachtoffers van de schietpartij in 1999 in Columbine overtreffen. Destijds kwamen er dertien mensen om het leven en raakten 23 mensen gewond door de schietpartij veroorzaakt door twee leerlingen. Maar voor het deze keer zover kon komen was de politie al getipt over het mogelijke plan.

Bij een huiszoeking bleek dat Jared zijn plannen al enigszins had voorbereid. Ze troffen in zijn kamer materiaal aan om bommen mee te maken en ook vonden ze tekeningen van ruimtes op school. De jongen is in het verleden aangehouden voor verboden wapendracht, maar de politie trof geen wapen aan.

Bron: De Morgen
Foto: By J. Pelkonen (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Twaalfjarige jongen doodgeschoten
Lees ook:Doden bij schietpartij op christelijke school in Oakland, VS
Lees ook:Schietpartij bij school Utrecht
Lees ook:Schietpartij Enschede kost vier mensen het leven
Lees ook:Politie VS voorkomt aanval op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>