Werkloze jongeren verplicht naar school

http://www.valpo.edu/student/pepband/pics/rhodeisland2001/Student%20Section2.jpgJongeren die niks te doen hebben, dus geen werk hebben, niet naar school gaan en geen uitkering ontvangen kunnen worden gedwongen door de gemeente om toch naar school te gaan. Het gaat om 4% van de jongeren tussen 18 en 23 jaar, oftewel 37.000 jongeren. Dat zijn er echt veel…

De Onderwijsraad heeft gisteren dit advies gegeven. Ze willen een ruimere toepassing van de leerplichtwet. Misschien gebeurt dit nog echt ook. De 37.000 jongeren hebben volgens de Onderwijsraad een somber toekomstperspectief. Hierbij denken ze aan zwervende allochtonen en tienermoeders. Alsof al die duizenden jongeren een somber toekomstperspectief hebben..

Iemand tegen zijn wil naar school sturen kan alleen maar leiden tot agressie en dat soort dingetjes. Geen leraar die gewelddadige leerlingen les wil geven. Als je 17 jaar of jonger bent dan zul je een volledige week naar school moeten, en als je 18+ bent moet je verplicht 1 of 2 dagen naar school. Nu gelden die 1 of 2 dagen voor 16 +.

Lees ook:Langer naar school voor een betere toekomst
Lees ook:Agressie tijdens het vakantiewerk
Lees ook:Meer collegegeld= kappen met studie
Lees ook:Relatief weinig tienermoeders in Nederland
Lees ook:Voetbaljeugd heeft weinig respect voor scheidsrechters

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Werkloze jongeren verplicht naar school

  1. Marijn

    Voor school houden wij een discussie over dit onderwerp, we vinden het moeilijk om tegen argumenten te verzinnen om jongeren onder de 23 NIET terug te sturen naar school. Het argument dat de jongeren dan agressiever worden vinden we niet kloppen, het is een generalisatie. Niet iedere jongeren die je terug stuurt gaat agressief doen, misschien zijn sommige jongeren juist wel blij dat ze terug mogen en wel een goed voruitzicht hebben. We weten niet hoe het qua geld zit, of ze zelf schoolgeld moeten betalen of dat de regering dat betaald. We zouden het leuk vinden om wat reacties terug te krijgen en we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

      /   Reply  / 
  2. Kim

    WAT VINDEN JULLIE????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>