Kadene Vassell wint Inholland Topsportprijs 2012

Kadene Vassell, atlete en vierdejaars student HLO Biochemie van Hogeschool Inholland, heeft de Inholland Topsportprijs 2012 gewonnen. De prijswinnaar, die een geldbedrag van 1.000 euro ontvangt, is donderdag officieel bekend gemaakt op Hogeschool Inholland Haarlem. Voetbalster Dominique Bruinenberg won de publieksprijs.

Vassell nam de prijs maandag 25 juni al in ontvangst op Schiphol,vlak voor haar vertrek naar de EK Atletiek in Helsinki, in de aanloop naar de Olympische Spelen in London waarvoor zij zich eerder dit jaar kwalificeerde. Hierdoor was het voor Vassell niet mogelijk om bij de uitreiking van de Topsportprijs aanwezig te zijn. De uitreiking op Schiphol is gefilmd en vertoond tijdens de feestelijke bijeenkomst in Haarlem. Vassell is vierdejaarsstudent student HLO (Laboratorium onderwijs, richting Biochemie) Amsterdam aan Hogeschool Inholland. Ze is bijna afgestudeerd.

“Wij vinden het belangrijk dat topsporters hun sportieve carrière kunnen combineren met het volgen van een studie. Door middel van een studieprogramma op maat en soms ook een financiële tegemoetkoming maken wij dit mogelijk. Want ook voor topsporters geldt dat een diploma je beslist verder helpt in je beroepsleven” stelt bestuursvoorzitter van Inholland Doekle Terpstra. “We hebben geen aparte topsportklassen, studenten kunnen alle studies volgen bij ons. Zo worden de studenten niet in een fuik gedwongen door hun sportieve passie, maar kunnen ze kiezen voor een opleiding die ze echt leuk vinden.”

Naast Kadene Vassell waren ook genomineerd: Berend van den Bos (Bedrijfskundige Informatica Den Haag) Bridge, Sam van der Ven (Media en Entertainment Management Den Haag) Hockey, Nina Kessler (Bedrijfseconomie Haarlem) Wielrennen en Dominique Bruinenberg (Human Resource Management Diemen) Voetbal.

Voor de Topsportprijs komen studenten in aanmerking die aansprekende topsportprestaties weten te combineren met uitstekende studieprestaties. Een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Hogeschool InhoIland en Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport en tevens juryvoorzitter, wees Vassell unaniem aan als winnaar. Criteria waren onder andere de trainingsintensiteit, het beoefenen van de sport op internationaal of nationaal niveau, de bekendheid van de sport, en (het niveau van) de behaalde studieresultaten.

Lees ook:Inholland speelt in op werkgelegenheid Schiphol en haven Rotterdam
Lees ook:Inholland strenger voor studenten; meer studiepunten halen
Lees ook:Finalisten Student of the Year verkiezing
Lees ook:In de zorg valt pas echt wat te managen!
Lees ook:Studenten Cambridge protesteren tegen Strauss-Kahn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>