Weg met vlees! Weg met kanker!

Een dag geen vlees eten moet toch geen probleem zijn? GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en de SP vinden dat er een campagne moet komen tegen het eten van vlees, net als er ook campagnes zijn tegen roken en snoepen. Maar minister Verburg van Landbouw ziet niks in zo'n campagne. Jammer, want vandaag stond in NRC Next dat vlees je aan darmkanker helpt.

Internationale deskundigen hebben hiervoor overtuigend bewijs gevonden. Worst, ham en gehakt zijn de grootste boosdoeners. Het eten van deze vleessoorten wordt sterk afgeraden. De deskundigen hebben wereldwijd 7000 onderzoeken gedaan en het project is daarmee gelijk het meest omvattende onderzoek op het gebied van kankerpreventie.

Dranken met veel suiker en voedsel met veel vet moeten worden gemeden, net als alcohol en rood vlees. Daarnaast moet je een half uur per dag bewegen en op normaal gewicht blijven. Dit zijn allemaal bekende dingen maar nu is het dus bewezen dat je jezelf er écht aan moet gaan houden.

Je hebt tegenwoordig heel wat vleesvervangers die vaak nog lekkerder zijn dan vlees. Probeer het eens!  

Lees ook:Paardenvlees op bord jongeren
Lees ook:Russen gek op kangoeroevlees
Lees ook:Jongeren in Volendam aan de drugs
Lees ook:Pas op: Korsakov komt steeds dichterbij
Lees ook:Biologisch eten niet hip, wel oké

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>