Jongeren doen het beter op arbeidsmarkt dan ouderen

Jongeren doen het momenteel beter op de arbeidsmarkt dan 55-plussers. Ondanks dat de ouderen veel ervaring hebben, kiezen bedrijven sneller voor een onervaren kracht, die jonger is dan 25 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van de UWV naar de Nederlandse vacaturemarkt.

Van de circa 650 duizend vacatures vorig jaar is 37% vervuld door jongeren tot 25 jaar en slechts 2% door 55-plussers. De oudjes doen het vooral goed in sectoren als zorg en welzijn, omdat bedrijven in deze branches vaak moeite hebben om personeel te vinden.

Ook jonge arbeidsgehandicapten scoren beter dan de oudere groep. Werkgevers namen het afgelopen jaar 10.000 arbeidsgehandicapten aan, waaronder maar liefst 7.000 met een Wajong-uitkering.

Lees ook:Stageplek leerlingen groen onderwijs eenvoudig gevonden
Lees ook:Zorg jij voor zorg?
Lees ook:Inholland speelt in op werkgelegenheid Schiphol en haven Rotterdam
Lees ook:Particuliere zorg van jongeren zit zonder toezicht
Lees ook:Jongeren willen gewoon niet werken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jongeren doen het beter op arbeidsmarkt dan ouderen

  1. cursus solliciteren

    De jongeren hebben de toekomst zou je zeggen. En de ouderen de ervaring. Ik heb gelukkig weer werk gevonden. Ik kwam steeds in de problemen met solliciteren. Ik heb hiervoor een cursus gedaan en sinds dien ging het wel goed!

      /   Reply  / 
  2. Geld verdienen

    Voor veel jongeren is het wel lastig om werk te zoeken, door het grote aanbod van stagiares. Veel bedrijven nemen liever een stagiair aan dan dat ze een student aan een serieuze bijbaan helpen. Dit artikel gaat niet altijd op, maar natuurlijk hebben 55+ ers het ook niet altijd makkelijk op de arbeidsmarkt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>