Bij welke politieke partij pas jij het best?

http://www.glb.be/NL/stemmen.gifWeet je al op welke partij je gaat stemmen? Nee? Dan helpt Stemwijzer je misschien. Deze site heeft vandaag een test online gezet. De kans is klein dat je de vragen niet snapt, ze zijn namelijk makkelijk opgeschreven zodat iedereen mee kan doen. Wie dan toch een moeilijke vraag aantreft kan klikken op ‘weet niet’. Het zijn dertig stellingen, geplukt uit de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen.

De lijsttrekkers van de politieke partijen hebben de nieuwe stemwijzer vanmiddag getest, wat niet zo’n succes was zag ik net bij Nova. De meeste computers gaven ‘error’ aan en Mark Rutte kwam waarschijnlijk bij de verkeerde partij uit waarna hij vertelde dat er iets mis ging (tuurlijk Rutte). In 2003, de vorige Tweede Kamerverkiezingen, deden twee miljoen mensen de test. Ik als zwevende kiezer heb de test net gedaan en kwam uit bij Wilders (??). De rest zat bij mij ver in de min. Bij jullie?

Lees ook:StemWijzer 2012 online; kiesadvies voor 12 september
Lees ook:Jongeren Rutte weer premier; ze willen eigen politieke partij
Lees ook:Welke partij scoort tijdens verkiezingen beste bij jongeren?
Lees ook:Nu ook een stemwijzer voor studenten
Lees ook:Jongeren willen Rutte

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bij welke politieke partij pas jij het best?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>