Geen grotere borsten voor Italiaanse meisjes onder de achttien

Italiaanse meisjes onder de achttien zullen binnenkort iets anders moeten bedenken om hun voorgevel er groter uit te laten zien. De regering werkt daar aan een wet die het de meisjes verbiedt iets aan hun lichaam te verbouwen voor ze achttien jaar zijn.

Momenteel is het in Italië nogal populair om als meisje je borsten te laten vergroten of andere plastische chirurgie te ondergaan om er beter uit te zien. Het is een gewild en veel gekregen cadeau van ouders, die het blijkbaar niet uitmaken dat hun dochter onder het mes gaat voor een paar grotere tieten.

Ondersecretaris van het Ministerie van Welzijn Francesca Martini heeft er schoon genoeg van. Operaties die de jonge meisjes aan het schoonheidsideaal moet laten voldoen moeten afgelopen zijn. De operaties zijn vaak erg zwaar en de meiden hebben geen idee van de risico’s die deze ingrijpen met zich mee brengen. Met de nieuwe wet wil de regering zich vooral richten op de meisjes die een borstvergroting willen ondergaan.

Lees ook:Nieuwe borsten op je zestiende veel te vroeg
Lees ook:Tienermoeder wil opknapbeurt na bevalling
Lees ook:Geen Red Bull onder de 18 in Tsjetsjenië
Lees ook:Veertienjarige betrapt bij de hoeren
Lees ook:Veel tieners seksueel misbruikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>