Jongere aannemen, geld innen

Foto: Privébezit

Een baan vinden die bij je past is niet altijd zo gepiept. Vandaar dat er om de jeugdwerkloosheid in Zuidoost Brabant te verminderen een nieuwe regeling van start is gegaan. Bedrijven die jongeren aannemen voor minstens 32 uur in de week krijgen een vergoeding via het Regionaal Arbeidsmarkt Platform Zuidoost Brabant.

Deze vergoeding kan voor het bedrijf oplopen tot 5500 euro. Een zetje in de rug van bedrijven om ze te stimuleren jong personeel aan te nemen. Met een extra duit erbij kan het nog wel eens aantrekkelijk worden jongeren aan het werk te zetten. Het Platform, een samenwerkingsverband van gemeenten en UWV WERKbedrijf, onderwijs en bedrijfsleven, hoopt met deze nieuwe Werkcheque-regeling 370 jongeren aan een baan te helpen.

De cheque die het bedrijf ontvangt is afhankelijk van de functie die de jongere krijgt aangeboden. Neemt een werkgever een jongere onder de 27 jaar aan voor minstens 32 uur, dan ontvangt het bedrijf 3000 euro. Komt daar bij dat de nieuwe medewerker ook een opleiding mag volgen dan komt er bovenop die 3000 euro nog eens maximaal 2500 euro.

Ook als werk-leerbedrijf is er mogelijkheid gebruik te maken van de regeling. Een bedrijf die een jongere een werkplek biedt voor vier dagen in de week en daarnaast de werknemer één dag in de week naar school laat gaan, krijgt een cheque van 4500 euro.

Goede regeling? Wat vind jij!

Bron: NU.nl

Lees ook:Koop je eerste huisje met hulp van de overheid
Lees ook:Tien procent jeugd Z-Oost Brabant overwoog zelfmoord
Lees ook:Hoeveel geld krijg jij?
Lees ook:Jonggehandicapten in de bijstand
Lees ook:Bijna 400 jongeren bezoeken soa-testdag in Brabant en Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>